Små rapporter om vad som händer hos oss.

31. aug, 2020

Vi är så tacksamma över allt som Annika gjort för våra små, hennes avelshona Queen har givit våra föräldralösa små all möjlig kärlek som om hon var deras mor.

Nu har de växt upp och blivit 12 veckor, blivit vaccinerade, chipade och besiktade av veterinären. För att ha flyttat hem till sina nya hem, och efter vad vi fått till oss har flytten funkat bra.

Dior har flyttat hem och får kämpa för att övertyga de andra i flocken att de ska älska henne och låta henne bli en i gänget.

 

 

17. jul, 2020

En mycket trevlig kille har flyttat in i katteriet, han är nu 7.5 månader.                             

Föddes den 7 december 2019  i Tjeljabinsk, Ryssland nära gränsen till Kazakstan. Vi är 3 uppfödare som äger honom tillsammans, NO*Sibirpotens, NO*Rödrev och SE*Tjörnmissarnas, men han bor hos oss. Det blev ett riktigt äventyr att få hit honom. Vi skulle rest tillsammans veckan innan påsk till Moskva, ha en trevlig upplevelse, se staden, mycket kultur och ha det trevligt tillsammans för att på hemresedagen, hämta vår katt på flygplatsen och resa hem. Men det kom en Corona och satte stopp för det, hur skulle vi nu få hem vår katt, han var ju betald??? Navit tänkte man maj/juni kan man säkert åka......i juni fick jag se en annan kattuppfödare få hem sin katt från Minsk via någon kurir eller liknande................skyndade mig att fråga henne hur hon gjort och fick kontakt med någon som kunde hjälpa oss att få honom från Ryssland hit till Sverige. Så Hiroshi kom på långtur, flyg från Tjeljabinsk via Moskva till Minsk, stannade där ett par dagar för att senare resa vidare till arlanda, där vi hämtade honom.

Han fick bo i karantän från de andra katterna tills vi sparat träckprover som skickades till SVA, alla analyser var bra så nu skulle han introduceras i flocken. Idefix som älskar alla eller accepterar alla katter hälsade på honom sa antagaligen välkommen för inget gruff. Vår unga dam som numerar ska axla att vara alfa var inte lika road, fick lite stryk i början men det går bättre nu, vill bara tala om vem som bestämmer.

 

27. jun, 2020

Våra små bebisar fick som tur var en styvmamma och bonus syskon.

En fantastisk uppfödare av Neva Masquerade hade en hona med tre egna ungar, vi fick komma dit och hon tog emot våra med öppen famn, tog till sig dom som sina direkt 💗 helt fantastiskt.

Nu får de bo där tills de är gamla nog att lämna, och är 12 veckor.

Kunde inte fått bättre mamma nu när deras egen mamma så tragiskt gick bort.

De bor i Göteborg så vi kan hälsa på dem så ofta vi vill.

6. jun, 2020

I onsdags den 3 juni fick Suzzie sin kull, tyvärr så blev det komplikation, men det verkade som allt gått bra, fick tre fina ungar.

Ett dygn senare så föddes en död unge och fredag morgon bestämde vi att åka till Blåstjärna och få proffshjälp.

Tyvärr så skadades hennes livmoder och tarm när man försökte hjälpa henne och hennes liv gick ej att rädda.

Fick åka hem med tre föräldralösa små och deras mor, vår Drottning i en kista ❤️

Just nu matar vi vart annan timma och hoppas hitta en amma som vi kan lämna dem hos så de kan växa upp och bli fina kattungar tillsammans med en kattmamm.

Återkommer med fortsättning när vi ser om allt löser sig som vi hoppas.

9. maj, 2020

Nu har även Xenia varit på äventy, om ca 3 veckor vet vi om det kommer bruna ulltussar ❤️